Boekbespreking

De hoofdpersonen in Alarmfase 3 zijn:

Pepijn

pepijn

Adil

adil

Niels

niels

Samenvatting

Pepijn, Adil en Niels zijn freerunners.
De jongens werken voor GOBMeT. Dit is de Geheime Organisatie Bestrijding Misdaad en Terreur. Aan het hoofd van de organisatie staat de Dokter.

De president van Amerika komt naar Nederland. De veiligheidstroepen staan op scherp. Alles wordt gecontroleerd en in de gaten gehouden, want er mag geen aanslag gepleegd worden op de president.
Niels, Pepijn en Adil moeten van de Dokter inbreken in een leegstaand bankgebouw. Uit de kluis klinken verdachte piepgeluiden. Ligt daar een bom?

kluis

In de kluis treffen de jongens duizenden kuikens aan. Mannen nemen de kuikens mee en laten ze vrij op de snelweg. Juist dan komt de president van Amerika met grote snelheid aanrijden.

Om de chauffeur van de president tot stoppen te dwingen, laten de jongens een minidrone tegen de autoruit botsen.

minidrone

Net op tijd staat de auto stil. De chauffeur draait om en rijdt met de auto de polder in.

auto-president

De FBI denkt dat de jongens met de drone een aanslag wilden plegen. Met helikopters openen ze een klopjacht. De freerunners moeten rennen voor hun leven. Ze vluchten met een bootje en zien dat het water tot aan de rand van de dijken staat. Waarom wordt het water niet afgevoerd naar zee? Er moet iets mis zijn met het gemaal in Katwijk!

Het water blijft stijgen. De dijken kunnen ieder moment doorbreken en dan komt de hele polder onder water te staan. Ook de auto van de Amerikaanse president. Dit is de echte aanslag!

De jongens rijden met een oude tank naar Katwijk.

tank

Daar weten ze de terroristen te verjagen en het gemaal weer op gang te brengen. De Amerikaanse president is gered! De freerunners hebben het weer opgelost!

high-five-euro

Wil je weten wat voor avonturen de freerunners nog meer beleven?
Lees dan Roofoverval en H5N1 terreur

Veel succes met je boekbespreking!